Poprzednie edycje

Les Chefs en Or Polska Edycja 2023

W ubiegłorocznej edycji konkursu kulinarnego dla Szkół Gastronomicznych najlepsza okazała się Patrycja Szczepaniak z Rzeszowa.

Jej kurczak z musem drobiowym z truflą, z sosem z pieczonego kurczaka, w towarzystwie puree z pasternaku i panna cotty z groszkiem zdobył serca i podniebienia jurorów.

Patrycja oprócz 3000 zł oraz miesięcznego stażu w Instytucie Kulinarnym Transgourmet wywalczyła dla swojej szkoły 5000 zł na zakupy w Selgros.

Wydarzenie, które corocznie promuje młode talenty, rozpoczęło się od eliminacji online. Jury wybrało 9 finalistów, dla których zadaniem finałowym było przygotowanie 6 dań z tuszy kurczaka.

Wszyscy finaliści zaimponowali jury oraz publiczności swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Warto podkreślić, że nagrodzeni zostali nie tylko laureaci z 3 pierwszych miejsc, ale też wszyscy uczestnicy konkursu.